Ακόμα Και Στην Αφαίρεση Τρίχας Χρειάζεται Ιδιαίτερη Προσοχή

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η καλύτερη διαθέσιμη μέθοδος για την αποτρίχωση λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει αυτή η μέθοδος.

Η μέθοδος αφαίρεσης τρίχας λέιζερ βαθμολογεί πάνω από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης για την ευκολία χρήσης της, λιγότερο χρονοβόρες, ελάχιστες ή καθόλου παρενέργειες και μακροχρόνια θεραπεία για την αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών από το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα.

Ένας επιστήμονας ο οποίος κατά λάθος εκτίμησε το χέρι του σε 692 δίοδοι αντλούσε YAG για λίγα δευτερόλεπτα ανακάλυψε θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η έκθεση καεί από τα μαλλιά, αλλά δεν βλάπτει το δέρμα.

Μετά από μερικές εβδομάδες, ο επιστήμονας παρατήρησε ένα φαλακρό έμπλαστρο στο χέρι του. Η περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη οδήγησε στη γέννηση μιας επαναστατικής νέας μεθόδου για να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα μαλλιά. Από τότε, η αποτρίχωση με λέιζερ έχει γίνει δημοφιλής τόσο με άνδρες όσο και με γυναίκες όλων των ηλικιών.

Πλεονεκτήματα

Η ανακούφιση από τις παλιές μεθόδους αφαίρεσης τρίχας, όπως το σκασίρισμα, η αποτρίχωση, το ξύρισμα είναι προσωρινές. Στη νέα μέθοδο αποτρίχωσης της ηλεκτρόλυσης, κάθε τρίχα αντιμετωπίζεται χωριστά. Αυτό καθιστά τη διαδικασία χρονοβόρα και περιορίζεται σε μικρές περιοχές. Η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι παλιές μέθοδοι κατέστησε την πιο δημοφιλή τεχνική αφαίρεσης τρίχας. Οι περισσότεροι από τους κοσμετολόγους προτιμούν την αποτρίχωση με λέιζερ σε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα της αφαίρεσης τρίχας λέιζερ. Η επεξεργασία λέιζερ χρησιμοποιεί την αρχή της φωτεινής ενέργειας που απορροφάται από τη σκοτεινή ύλη, όπως τα μαλλιά. Ένας έμπειρος τεχνικός λέιζερ κατευθύνει και πυρκαγιά μια ακτίνα λέιζερ στην περιοχή της τριχοφυΐας με αποτέλεσμα να καεί τα ανεπιθύμητα μαλλιά. Η μέθοδος αφαίρεσης τρίχας λέιζερ δεν είναι οδυνηρή όπως η αποτρίχωση.

Οι χρήστες το έχουν συγκρίνει με μια αίσθηση μυρμήγκιασμα σαν μια μικρή πρέζα.

  1. Λιγότερο χρόνο – Σε αντίθεση με την ηλεκτρόλυση που είναι οδυνηρή και απαιτεί πολύ χρόνο, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ταχύτερη. Με τη διαδικασία αποτρίχωσης με λέιζερ, τα μαλλιά του προσώπου μπορούν να αφαιρεθούν σε περίπου 45 λεπτά. Τα μεγαλύτερα μέρη του σώματος διαρκούν περισσότερο χρόνο.
  2. Λίγες παρενέργειες – Σε αντίθεση με τις κηλίδες αποτρίχωσης ή αποτρίχωση, η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ δεν προκαλεί ερεθισμό του δέρματος ή άλλες παρενέργειες.
  3. Μακράς διαρκείας – Η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ είναι μακράς διαρκείας από τις κρέμες αποτρίχωσης, ξυρίσματος ή αποτρίχωση που πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε λίγες εβδομάδες.

Το μήκος κύματος που απαιτείται από το λέιζερ για την επίτευξη αποτελεσματικής θεραπείας κυμαίνεται από 670 έως 890 νανόμετρα. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση προστατευτικών γυαλιών. Συνήθως, απαιτείται περισσότερη από μία θεραπεία, καθώς τα μαλλιά αφαιρούνται καλύτερα όταν βρίσκεται στη φάση της ενεργού ανάπτυξης.