Τι Ακριβώς Συμβαίνει Με Τις Μεθόδους Αφαίρεσης Τριχών;

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η καλύτερη διαθέσιμη μέθοδος για την αποτρίχωση λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει αυτή η μέθοδος. Η μέθοδος αφαίρεσης τρίχας λέιζερ αποτιμά τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης για την ευκολία της χρήσης, λιγότερο χρονοβόρες, ελάχιστες ή καθόλου παρενέργειες και μακροχρόνια θεραπεία για την αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών από το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα.

Ένας επιστήμονας που εξέθεσε κατά λάθος το χέρι του σε 692 δίοδοι αντλούσε το YAG για λίγα δευτερόλεπτα και ανακάλυψε τη θεραπεία αφαίρεσης με λέιζερ στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Η έκθεση εκραγεί από τα μαλλιά αλλά δεν βλάπτει το δέρμα. Μετά από μερικές εβδομάδες, ο επιστήμονας παρατήρησε ένα φαλακρό έμπλαστρο στο χέρι του. Η περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη οδήγησε στη δημιουργία μιας επαναστατικής νέας μεθόδου για να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα μαλλιά. Από τότε, η αποτρίχωση με λέιζερ έχει γίνει δημοφιλής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες όλων των ηλικιών.

Πλεονεκτήματα της αφαίρεσης τρίχας λέιζερ

Η ανακούφιση από τις παλιές μεθόδους αφαίρεσης τρίχας, όπως το σκίσιμο, η αποτρίχωση, το ξύρισμα είναι προσωρινές. Στη νέα μέθοδο αποτρίχωσης της ηλεκτρόλυσης, κάθε τρίχα αντιμετωπίζεται χωριστά. Αυτό καθιστά τη διαδικασία χρονοβόρα και περιορίζεται σε μικρές περιοχές. Η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι παλιές μέθοδοι έχει κάνει την Laser Hair Removal την πιο δημοφιλή τεχνική αφαίρεσης τρίχας. Οι περισσότεροι από τους κοσμετολόγους προτιμούν την αφαίρεση τρίχας λέιζερ σε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα της αφαίρεσης τρίχας λέιζερ:

1. Ευκολία στη χρήση – Η θεραπεία λέιζερ χρησιμοποιεί την αρχή της φωτεινής ενέργειας που απορροφάται από τη σκοτεινή ύλη, όπως τα μαλλιά. Ένας έμπειρος τεχνικός λέιζερ κατευθύνει και πυρκαγιά μια ακτίνα λέιζερ στην περιοχή της ανάπτυξης τρίχας, κάνοντας έτσι την καύση των ανεπιθύμητων μαλλιών. Η μέθοδος αφαίρεσης τρίχας λέιζερ δεν είναι επώδυνη όπως η αποτρίχωση.

Οι χρήστες το έχουν συγκρίνει με μια αίσθηση μυρμήγκιασμα σαν μια μικρή πρέζα.

2. Λιγότερο χρόνο – Σε αντίθεση με την ηλεκτρόλυση που είναι οδυνηρή και απαιτεί πολύ χρόνο, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ταχύτερη. Με τη διαδικασία αποτρίχωσης με λέιζερ, τα μαλλιά του προσώπου μπορούν να αφαιρεθούν σε περίπου 45 λεπτά. Τα μεγαλύτερα μέρη του σώματος διαρκούν περισσότερο χρόνο.

3. Λίγες παρενέργειες – Σε αντίθεση με τις κηλίδες αποτρίχωσης ή αποτρίχωση, η θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ δεν προκαλεί ερεθισμό του δέρματος ή άλλες παρενέργειες.

4. Μακράς διαρκείας – Η θεραπεία αφαίρεσης τρίχας λέιζερ είναι μακράς διαρκείας από τις κηρώδεις αποτρίχωση, ξυρίσματος ή αποτρίχωση που πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε λίγες εβδομάδες.

Το μήκος κύματος που απαιτείται από το λέιζερ για την επίτευξη αποτελεσματικής θεραπείας κυμαίνεται από 670 έως 890 νανόμετρα. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση προστατευτικών γυαλιών. Συνήθως, απαιτείται περισσότερη από μία θεραπεία, καθώς τα μαλλιά αφαιρούνται καλύτερα όταν βρίσκεται στη φάση της ενεργού ανάπτυξης.