Ποιες Κύριες Αιτίες Προκαλούν Συνήθως Το Μεγάλο Πρόβλημα

Ο φυσιολογικός κύκλος ανάπτυξης και απώλειας τρίχας σημαίνει ότι κάποια απώλεια μαλλιών θα συμβεί στη ζωή κάθε ατόμου.

Λέγεται ότι σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή, περίπου το 10% των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής μας βρίσκεται σε φάση ανάπαυσης, η οποία ρίχνει μετά από μερικούς μήνες, αφήνοντας τη θέση της στην ανάπτυξη νέων τριχών.

Αυτή η αναπτυσσόμενη φάση διαρκεί για 2 έως 6 χρόνια όταν κάθε τρίχα μεγαλώνει περίπου 1 εκατοστό ανά μήνα. Ως εκ τούτου, σχεδόν 90 τοις εκατό των μαλλιών αυξάνεται σε οποιαδήποτε στιγμή. Η τακτική αποτρίχωση είναι μέρος αυτού του κύκλου. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν υπερβολική τριχόπτωση.

Η υπερβολική απώλεια μαλλιών, ωστόσο, προκαλεί ανησυχίες. Διάφοροι λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική απώλεια μαλλιών. Οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια, μυκητιασικές λοιμώξεις ή χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι σημαντικοί λόγοι.

Τα ορμονικά προβλήματα, όπως:

  • η υπογλυκαιμία
  • η υπερηχοτομία
  • τα ανδρογόνα
  • ηανισορροπία γυναικείων οιστρογόνων

οδηγούν σε απώλεια μαλλιών. Η απώλεια τρίχας μετά την εγκυμοσύνη είναι επίσης κοινή καθώς παρατηρείται και ανισορροπία ορμονών αυτή τη στιγμή.

Τα φάρμακα για παθήσεις όπως ο διαβήτης, η χημειοθεραπεία, ο λύκος, η ουρική αρθρίτιδα, η πήξη του αίματος, ο έλεγχος των γεννήσεων και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

Η ακατάλληλη περιποίηση των μαλλιών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών ή η ξήρανση με χτύπημα για το styling των μαλλιών οδηγεί σε απώλεια μαλλιών καθώς σκουλιώνει το τριχωτό της κεφαλής, μερικές φορές οδηγώντας σε μόνιμη βλάβη.

Η συνηθισμένη φαλάκρα συνήθως αναφέρεται σε αρσενική φαλάκρα. Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κληρονομικού χαρακτηριστικού της τριχόπτωσης στους άνδρες, όπου η απώλεια μαλλιών συνήθως έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της γραμμής των μαλλιών και της φαλάκρας στην κορυφή του κεφαλιού. Η γυναικεία φαλάκρα των γυναικών οδηγεί σε αραίωση μαλλιών σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.

Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον ακριβή λόγο για την απώλεια μαλλιών σας

Ελέγξτε πρώτα τη διατροφή σας. Μεταβείτε σε μια υγιεινή διατροφή φρούτων, πράσινων λαχανικών και ινών που πρέπει να πλυθούν με τουλάχιστον 2 λίτρα νερού κάθε μέρα. Περικοπή σε τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα.

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα περιποίησης μαλλιών για θεραπεία καυτού ελαίου, μασάζ, περιποίηση και σαμπουάν σε τακτική βάση. Εάν είστε γυναίκα, ελέγξτε την κανονικότητα του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, την κατάσταση εγκυμοσύνης και την εμμηνόπαυση.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την απώλεια μαλλιών είναι να μάθετε τις αιτίες, να αναζητήσετε το σωστό φάρμακο, να αποφασίσετε σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε και να το κάνετε. Κάποιος πρέπει επίσης να λάβει μέτρα για να αποτρέψει την απώλεια τρίχας από επαναλαμβανόμενη στο μέλλον.