Αλωπεκία Areata Μια Σοβαρή Περίπτωση

Η Alopecia areata είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την αποσπασματική τριχόπτωση πάνω από το τριχωτό της κεφαλής ή το σώμα. Έρχεται σε διάφορες μορφές που κυμαίνονται από ένα μόνο έμπλαστρο έως το σύνολο της τριχόπτωσης σώματος (alopecia universalis).

Αλωπεκία Areata Μια Σοβαρή Περίπτωση

Η αιτία μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωστεί.  Πολλές περιπτώσεις φαίνεται να συνδέονται άμεσα με ανισορροπίες στο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά θα επανεμφανιστούν μόνοι τους, αλλά μερικοί ασθενείς αναπτύσσουν πιο ακραίες παραλλαγές που είναι πιο δύσκολες στη θεραπεία.

Είναι σημαντικό: Οι πάσχοντες να διαγνώσουν σωστά την κατάστασή τους με την επίσκεψη στο γιατρό τους και να υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων αίματος για να ελέγξουν παράγοντες όπως επίπεδα ορμονών. Αυτό θα επιτρέψει στον γιατρό ή τον δερματολόγο σας να διαγνώσει με ακρίβεια την κατάστασή σας και να συστήσει ένα κατάλληλο θεραπευτικό καθεστώς.

Η θεραπεία που θα επιλεγεί θα εξαρτηθεί από τα αίτια που εντοπίστηκαν από τις εξετάσεις αίματος, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν πρώτα τα υποκείμενα προβλήματα. Σε σοβαρές μορφές αλωπεκίας είναι επιτυχής η θεραπεία μπορεί να αποδειχθεί προβληματική. Σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί χωρίς εξωτερική θεραπεία.

Χρήσιμες Συμβουλές Για Την Ανάπτυξη Των Μαλλιών

Επί του παρόντος, τα επιτυχή θεραπευτικά καθεστώτα είναι κάπως περιορισμένα, αλλά τα ακόλουθα μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στην τόνωση της ανάπτυξης των τριχών:

1. Ημερήσια εφαρμογή μινοξιδίλης (Rogaine).

2. Ένεση κορτιζόνης σε διακεκομμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής (αυτό πρέπει να χορηγείται από γιατρό). Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κρέμες και λοσιόν που περιέχουν κορτιζόνη, αλλά τα αποτελέσματα είναι μεταβλητά.

3. Η διθρανόλη μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής σε ήπιες ή πρώιμες περιπτώσεις.

4. Εφαρμογή πηκτής 100% αλόης βέρα.

5. Μασάζ το τριχωτό της κεφαλής με αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και λεβάντας σε βάση jojoba.

6. Χρήση προϊόντος τριχόπτωσης που περιέχει το κινεζικό βότανο Shou Wu.

7. Ένα προϊόν που ονομάζεται Calosol δημιούργησε πρόσφατα θετικά σχόλια.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι καμία από αυτές δεν είναι εγγυημένη για να λειτουργήσει λόγω της απρόβλεπτης φύσης της αλωπεκίας areata. Αυτή είναι η αβεβαιότητα που προσφέρει ευκαιρίες για τους απατεώνες να κάνουν περίεργους ισχυρισμούς. Το γεγονός παραμένει, δεν υπάρχουν θεραπείες θαύματος για τις προχωρημένες μορφές αλωπεκίας areata έτσι πάσχοντες μπορεί να επιθυμούν να εξετάσουν άλλες επιλογές, όπως καλύμματα κεφαλής και περούκες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν έχουν ελπίδα. Ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις, τα μαλλιά μπορούν αυθόρμητα να αρχίσουν και πάλι να αναπτύσσονται ακόμα και μετά από χρόνια απώλειας.