Θρεπτικές Συμβουλές Για Την Υγιή Ανάπτυξη Των Τριχών

1. Τρώτε επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης.

Η πρωτεΐνη αποτελείται από τα απαραίτητα αμινοξέα για την κατασκευή νέων κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών. Πέντε αμινοξέα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη των τριχών – κυστίνη, κυστεΐνη, μεθειονίνη, αργινίνη και λυσίνη.

Η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης για μια μακρά περίοδο μπορεί να αναγκάσει τα μαλλιά στη φάση ανάπαυσης με ρίψη λίγων μηνών αργότερα. Είναι προφανές ότι επαρκείς ποσότητες πλούσιων σε πρωτεΐνες τροφίμων θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής σας. Οι καλύτερες πηγές διατροφικής πρωτεΐνης είναι τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η σόγια, τα καρύδια, οι σπόροι και οι σπόροι. Τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων θερμίδων σας πρέπει να προέρχεται από τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

περιποίηση μαλλιών2. Τρώτε κατάλληλες ποσότητες χρήσιμων υδατανθράκων.

Οι υδατάνθρακες είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας και βοηθούν στην ανάπτυξη ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών. Είναι μια σημαντική πηγή των βιταμινών Β που είναι ζωτικής σημασίας για τα υγιή μαλλιά.

Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στην κατανάλωση μη ραφιναρισμένων υδατανθράκων αντί για τα σάκχαρα και το άσπρο αλεύρι που είναι τόσο διαδεδομένα σε πολλά προϊόντα υπερκατανάλωσης υδατανθράκων. Θα πρέπει να δώσετε έμφαση στην κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως, καφέ ρύζι και πατάτας. Συνιστάται να λαμβάνετε το 55-60% των ημερήσιων θερμίδων σας από τους υδατάνθρακες που βρίσκονται σε αυτά τα τρόφιμα.

3. Επιτύχετε μια υγιή ισορροπία των διαιτητικών λιπών.

Το λίπος χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενέργειας και μπορεί να βρεθεί τόσο σε ζωικές όσο και σε φυτικές τροφές. Το σώμα σας χρειάζεται επαρκή επίπεδα λίπους για να διατηρεί την καλή υγεία. Αυτό το λίπος πρέπει να λαμβάνεται από ένα μείγμα άγριων ζωικών και φυτικών πηγών. Περίπου το 25-30% των ημερήσιων θερμίδων σας πρέπει να προέρχεται από αυτές τις πηγές.

4. Η σωστή θρεπτική ισορροπία είναι αυτή που ταιριάζει στις προσωπικές σας συνθήκες.

Πόσο από κάθε ομάδα τροφίμων που τρώτε εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων όπως η ηλικία, το φύλο, η υγεία και το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας. Κατά την επιλογή των γευμάτων και των σνακ, λαμβάνετε υπόψη τις ακόλουθες βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής:

  • – Φάτε μια ποικιλία από τρόφιμα.
  • – Εφαρμόστε μετριοπάθεια στην κατανάλωσή σας από πρόχειρο φαγητό.
  • – Επιλέξτε φυσικά και ελαφρά επεξεργασμένα τρόφιμα όσο το δυνατόν συχνότερα.
  • – Μην μαγειρεύετε.

5. Υποστηρίξτε μια θρεπτική διατροφή με μερικά προσεκτικά επιλεγμένα συμπληρώματα.

Μετά από μια θρεπτική διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των μαλλιών, αλλά από μόνη της αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για διάφορους λόγους:

  1. – Οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας ενδέχεται να καταστρέφουν την ποιότητα θρεπτικών συστατικών των τροφίμων.
  2. – Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να μειώσουν τις θρεπτικές ουσίες στο σώμα σας.
  3. – Η δίαιτα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα θρεπτικών ουσιών.
  4. – Η γήρανση μειώνει την ικανότητα των σωμάτων μας να χρησιμοποιούν ορισμένα θρεπτικά συστατικά.
  5. – Η άσκηση μπορεί να καταστρέψει ορισμένα θρεπτικά συστατικά.

Μπορεί να είναι αρκετό να συμπληρωθεί με ένα καλά ισορροπημένο προϊόν πολλαπλών βιταμινών / ανόργανων συστατικών, αλλά είναι διαθέσιμα πολλά προϊόντα που ανταποκρίνονται ειδικά στις απαιτήσεις των υγιεινών μαλλιών.