Τελικά Είναι Κληρονομική Η Ανδρική Φαλάκρα

Η ανδρογενετική αλωπεκία (ανδρική φαλάκρα) είναι μακράν η πιο κοινή αιτία της απώλειας μαλλιών μεταξύ των ανδρών και ένα σοβαρό πρόβλημα για πολλές γυναίκες.

Προκειμένου να αναπτυχθεί, πρέπει να τεθούν σε λειτουργία τρία σημαντικά στοιχεία:

1. Μια γενετική προδιάθεση για την εμφάνιση του εξογκώματος.

2. Η παρουσία αρσενικών ορμονών.

3. Γήρανση – αρκετός χρόνος για να συμβούν οι δύο πρώτοι παράγοντες.

Παρά την κοινή αντίληψη, τα οικογενειακά μοτίβα φαλάκρας δεν είναι απολύτως αξιόπιστα ως παράγοντες πρόβλεψης της μελλοντικής απώλειας τρίχας. Το γεγονός ότι ο γονέας ή ο παππούς σου έδειξε ένα συγκεκριμένο μοτίβο δεν εγγυάται ότι η ανάπτυξη της τριχόπτωσης θα είναι η ίδια. Ωστόσο, εάν ο πατέρας σας ήταν τελείως φαλακρός και αρχίζετε να χάνετε τα μαλλιά υπερβολικά σε νεαρή ηλικία, είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι θα αναπτύξετε εκτεταμένο φαλάκρα.

Όλοι οι κανονικοί άνδρες και γυναίκες παράγουν αρσενικές ορμόνες όπως η τεστοστερόνη και η DHT. Αυτές οι ορμόνες έχουν ένα χρήσιμο ρόλο να διαδραματίσουν και στα δύο φύλα αλλά είναι το γεγονός ότι τα ανδρογόνα εμφανίζονται σε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις στους άνδρες που εξηγεί γιατί αυτός ο τύπος τριχόπτωσης είναι πιο κοινός στους άντρες.

Η επίδραση αυτών των ορμονών στα θυλάκια των τριχών είναι η εξής:

1. Υψηλά επίπεδα ενζύμου που ονομάζεται 5-άλφα-ρεδουκτάση εμφανίζονται στα κύτταρα του θύλακα της τρίχας.

2. Αυτό το ένζυμο μετατρέπει την τεστοστερόνη σε DHT.

3. Το DHT προκαλεί τη μικρογραφία των εύρωστων τριχών.

4. Αυτό αφήνει μαλακές, λεπτές τρίχες που παρέχουν κακή κάλυψη του τριχωτού της κεφαλής.

5. Η φάση ανάπτυξης γίνεται συντομότερη έως ότου αυτές οι μαλακές τρίχες χάνονται για το καλό.

Η Ανδρική Φαλάκρα Καθώς Περνά Ο Χρόνος

Η υπερβολική απώλεια τρίχας μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί ακόμη και να σταματήσει μόνο για να ξαναρχίσει. Καθώς ο χρόνος εξελίσσεται, η διαδικασία της τριχόπτωσης επιταχύνεται οδηγώντας στο λογικό της συμπέρασμα.

Η κατανόηση αυτής της διαδικασίας βοηθά να εξηγηθεί πώς λειτουργούν οι τρέχουσες διαθέσιμες θεραπείες για την αρσενική φαλάκρα σχεδίων.

Το Propecia είναι μία από τις δύο μόνο εγκεκριμένες από την FDA θεραπείες απώλειας τρίχας και λειτουργεί παρεμβαίνοντας στη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω. Εν συντομία, το Propecia αναστέλλει το σχηματισμό DHT στο σύστημα επιβραδύνοντας έτσι και τελικά σταματώντας τις δυσμενείς επιδράσεις της DHT στο θυλάκιο των τριχών.

Κληρονομική Η Ανδρική Φαλάκρα

Τα περισσότερα από τα εμπορικά παρασκευασμένα προϊόντα που δεν είναι ναρκωτικά λειτουργούν σε παρόμοια βάση χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά που προσπαθούν να παρεμβαίνουν στην παραγωγή DHT. Επί του παρόντος το πιο δημοφιλές φυσικό συστατικό είναι το πριονίδι palmetto αν και ορισμένα προϊόντα συνδυάζουν αυτό με άλλα βότανα όπως pygeum, τσίμπημα τσουκνίδα και πράσινο τσάι.