Προσωρινή Απώλεια Μαλλιών Μετά Από Πρόσφατο Τραύμα

Το Telogen effluvium είναι μια κατάσταση τριχόπτωσης που χαρακτηρίζεται από γενική αραίωση των μαλλιών σε μια περίοδο μηνών. Βρίσκεται συνήθως σε άτομα που έχουν πρόσφατα αντιμετωπίσει τραύμα με κοινά αίτια συμπεριλαμβανομένου τοκετού, σοβαρής χειρουργικής επέμβασης και σοβαρής ασθένειας.

Προσωρινή Απώλεια Μαλλιών

Φάση Ανάπτυξης-Φάση Ηρεμίας

Εμφανίζεται όταν ένας ή περισσότεροι παράγοντες παρεμποδίζουν τον φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης και εκδηλώνονται όταν προωθούνται πρόωρα μεγάλοι αριθμοί τριχών από την φάση ανάπτυξης (anagen) στην φάση ηρεμίας (telogen). Οι τρίγωνες τρίγωνες συνδέονται χαλαρά στις ρίζες και πέφτουν εύκολα. Ευτυχώς, αυτή η αφύσικη συμπεριφορά ανάπτυξης είναι μόνο προσωρινή και εντελώς αναστρέψιμη.

Η διάγνωση του telogen effluvium περιλαμβάνει μια διαδικασία τριών σταδίων:

1. Αξιολογήστε τον τύπο της απώλειας τρίχας που υποφέρει – γενικά το telogen effluvium χαρακτηρίζεται από μια ταχεία αραίωση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και όχι από την εντοπισμένη απώλεια που είναι εμφανής στις περισσότερες άλλες συνθήκες.

2. Αναθεωρήστε τα γεγονότα της ζωής τους κατά τους προηγούμενους έξι μήνες – συνήθως θα συνέβαινε κάποιο τραυματικό συμβάν.

3. Εκτελέστε μια ορμονική εξέταση για να αποκλείσετε άλλες ανωμαλίες.

Όσον αφορά τη θεραπεία: το telogen effluvium συνήθως εξαφανίζεται καθώς οι επιδράσεις του τραύματος που είχαν προηγουμένως βιώσει άρχισαν να φθείρονται. Συνεπώς, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θεραπείες για αυτή την πάθηση, αν και ένα προϊόν όπως η μινοξιδίλη (Rogaine) μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αναγέννησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το telogen effluvium και άλλες μορφές απώλειας τρίχας στην τοποθεσία που αναφέρεται παρακάτω.

Ο Richard Mitchell είναι ο δημιουργός της ιστοσελίδας myhairlossadvisor.com, η οποία παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση σε όσους πάσχουν από πρόωρη απώλεια μαλλιών. Μεταβείτε στο Telogen Effluvium για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο.