Θεραπείες Της Απώλειας Των Τριχών Με Βότανα

Θεραπείες Της Απώλειας Των Τριχών

Σε ένα ξεχωριστό άρθρο αυτής της σειράς εξετάσαμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες απώλειας τρίχας από βότανα για κατάποση. Εδώ θα επεκτείνουμε αυτό το θέμα για να συμπεριλάβουμε κάποιες δυνητικά χρήσιμες βοτανικές θεραπείες για εξωτερική χρήση.

Αλόη βέρα – μερικές ινδικές φυλές του Μεξικού αποδίδουν τα παχιά και υγιή μαλλιά τους στην τακτική χρήση της γέλης από αλόη βέρα που τρίβουν στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά κάθε βράδυ.

Οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι το βότανο ενεργοποιεί την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου και περιέχει ένα ένζυμο γνωστό ως υπεροξείδιο δισμουτανίου. Μερικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυτές οι δύο ουσίες συνδυάζονται για να τονώσουν την αναγέννηση των μαλλιών σε εκείνους που πάσχουν από αρσενικό τύπου φαλάκρα τύπου.

Φυσικές Λύσεις Για Αναγέννηση Μαλλιών

Κρεμμύδι (Allium cepa) – αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο που πιστεύεται ότι έχει ιδιότητες επούλωσης μαλλιών. Ορισμένοι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι το τρίψιμο του τριχωτού με το μισό κρεμμύδι πριν το πλύσιμο των μαλλιών ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Κόκκινη πιπεριά (Capiscum)ένα δημοφιλές λαϊκό φάρμακο που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός λακκούβα κόκκινου πιπεριού στο τριχωτό της κεφαλής για να δράσει ως ερεθιστικό του δέρματος. Αυτό αντλεί αίμα και θρεπτικά συστατικά στο τριχωτό της κεφαλής και ενθαρρύνει την απελευθέρωση ιστιμινών για την τόνωση της κυτταρικής διαίρεσης και της αναγέννησης των τριχών.

Αλεύρι καλαμποκιού (Carthamus tinctorious) – Οι ανατολικοί επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι το έλαιο κνήκου που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής λειτουργεί ως αγγειοστατικό που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό επιτρέπει περισσότερο αίμα για την απελευθέρωση θρεπτικών ουσιών στο θυλάκιο των τριχών, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον που ευνοεί την αναγέννηση των μαλλιών.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές και άλλες θεραπείες απώλειας τρίχας από βότανα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που αναφέρεται εδώ.

Παρακαλούμε πηγαίνετε στο Remedies απώλειας τρίχας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο.