Η Αγιουρβέδα Μπορεί Να Βοηθήσει Στη Τριχόπτωση

Η Αγιουρβέδα βοηθά στην τριχόπτωσηΟι περισσότεροι πάσχοντες από τριχόπτωση αναζητούν λύσεις από τη δυτική ιατρική ή απευθύνονται σε θεραπείες που προέρχονται από τοπικές παραδόσεις. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ιατρικό σύστημα της Ιατρικής έχει πολλά να προσφέρει στην αντιμετώπιση των συνθηκών απώλειας μαλλιών.

Η Αγιουρβέδα είναι το παραδοσιακό σύστημα ιατρικής που εφαρμόζεται στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της υγειονομικής περίθαλψης που αποσκοπεί στην προώθηση ενός τρόπου ζωής και όχι σε περιστασιακή θεραπεία.

Ως ένα ολιστικό σύστημα ιατρικής, η ayurveda επικεντρώνεται στη μοναδικότητά μας και λαμβάνει υπόψη την πνευματική μας στάση, τον τρόπο ζωής και το πνεύμα, που δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, οι ακόλουθες αρχές είναι επωφελείς για τα υγιή και πλούσια μαλλιά:

  1. Το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να διατηρείται δροσερό, οπότε η προστασία από τον ήλιο και το πλύσιμο σε κρύο ή χλιαρό νερό είναι υψίστης σημασίας.
  2. Η θρεπτική διατροφή είναι το κλειδί, οπότε μια φιλική προς τα μαλλιά διατροφή πρέπει να δίνει έμφαση στις πρωτεΐνες, τον σίδηρο, τον ψευδάργυρο, το θείο, τη βιταμίνη C, το σύμπλεγμα βιταμινών Β και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.
  3. Πρέπει να γίνεται ανάλυση της τρίχας για να διαπιστωθούν τα επίπεδα τοξικότητας και οι διατροφικές ανεπάρκειες.
  4. Τα λάδια, για παράδειγμα το σουσάμι και η καρύδα, πρέπει να εφαρμόζονται στο τριχωτό της κεφαλής για να θρέψουν, να λιπάνουν και να ενισχύσουν τις ρίζες. Αυτό θα βελτιώσει επίσης την κυκλοφορία στο κεφάλι.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες απώλειας τρίχας, επισκεπτόμενοι την σελίδα μας και αναζητώντας τα σχετικά άρθρα μας.