Η Κακή Διατροφή Προκαλεί Απώλεια Μαλλιών

Μπορεί κάτι τόσο βασικό όσο η ανεπαρκής διατροφή να συμβάλει πραγματικά στην υπερβολική αποβολή των μαλλιών;

Έχει μια λογική διατροφή να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην ανακούφιση των μαλλιών;

Η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι ναι! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κακή διατροφή και η ταραχώδης τρόπος ζωής μπορεί να συμβάλει στην απώλεια μαλλιών.

Οι σύγχρονες δίαιτες μπορούν να συσχετιστούν με μια σειρά από διατροφικές ανεπάρκειες που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην τριχόπτωση:

1. Η διύλιση ολόκληρων κόκκων μειώνει την περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β.
2. Πάνω από το μαγείρεμα των λαχανικών καταστρέφει τις βιταμίνες Β.
3. Τα πλούσια φυλλώδη χόρτα απουσιάζουν στις περισσότερες δίαιτες.
4. Οι βιταμίνες που έχουν προσληφθεί συχνά επαναπροσανατολίζονται για να διευκολύνουν την πέψη των διατροφικών στείρων υδατανθράκων όπως η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.
5. Διεγερτικά όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη και το αλκοόλ αποστερούν το σώμα των ζωτικών θρεπτικών συστατικών.
6. Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μπορεί να ενθαρρύνει την απώλεια μαλλιών λόγω της τάσης της να συσσωρεύεται στον ιστό.
7. Η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών αναστέλλει την πέψη μειώνοντας έτσι την ικανότητα του σώματος να παρέχει θρεπτικά συστατικά στη ροή του αίματος.

Μειώστε Την Τριχόπτωση Με Σωστή Διατροφή

Σαφώς κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών επειδή το σώμα θα αναλογεί θρεπτικά συστατικά σε μια ιεραρχία ζωτικών οργάνων πρώτα και τα μαλλιά τελευταία.

Είναι απίθανο ότι η βελτιωμένη διατροφή μόνο θα οδηγήσει σε νέα τριχοφυΐα, αλλά θα ελαχιστοποιήσει την αποβολή και θα υποστηρίξει άλλες θεραπείες που ενθαρρύνουν την αναγέννηση.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη διατήρηση της υγιούς τρίχας στην περιοχή που αναφέρεται παρακάτω.

Ο Richard Mitchell είναι ο δημιουργός της ιστοσελίδας myhairlossadvisor.com, η οποία παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση σε όσους πάσχουν από πρόωρη απώλεια μαλλιών.