Φυσικές Θεραπείες Για Την Τριχόπτωση

Η αποτελεσματικότητα των σύγχρονων θεραπειών τριχόπτωσης είναι σαφής για όλους, αλλά πολλοί άνθρωποι απλά προτιμούν να μην χρησιμοποιούν ισχυρά χημικά ή μη φυσικές ουσίες.

Χάνουμε τα μαλλιά μας ως αποτέλεσμα γήρανσης, δίαιτας και δερματολογικών παθήσεων.

Η αραίωση των μαλλιών είναι ένα κοινό σημάδι γήρανσης, γι’ αυτό και οι ενήλικες φαίνονται με φαλακρά σημεία στο κεφάλι τους στον καθρέφτη. Μερικοί ενήλικες μπορεί να επιλέξουν να φορέσουν περούκες για να καλύψουν τα φαλακρά σημεία ή ίσως αποφασίσουν να ξυρίσουν εντελώς το κεφάλι τους.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο χάνετε τα μαλλιά σας είναι η υπερκατανάλωση σιδήρου και πρωτεΐνης. Όταν τα κύτταρά σας χρειάζονται σίδηρο για την κυτταρική ανάπτυξη, τραβάει από τα στελέχη της τρίχας για να καλύψει τις ανάγκες του, κόβοντας τα νήματα από τις ρίζες.

Ως αποτέλεσμα, αρχίζετε να χάνετε μαλλιά σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Αυτό οδηγεί επίσης σε εύθραυστα μαλλιά που μπορεί να σπάσουν εύκολα εάν τα τραβήξετε πολύ δυνατά ή όταν φτιάχνετε τα μαλλιά σας με διαφορετικούς τρόπους.

Εάν πέσετε σε αυτή την κατηγορία, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει απλώς να αποδεχτείτε μια συνεχώς μειούμενη κεφαλή μαλλιών; Η απάντηση σ ‘αυτό είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ!

Πολλές φυσικές θεραπείες απώλειας μαλλιών, τόσο παραδοσιακά όσο και σύγχρονα, έχουν δείξει την αξία τους στη μείωση και αντιστροφή της τριχόπτωσης. Θεωρούνται επίσης ότι είναι απαλλαγμένα από παρενέργειες και ακόμη παρέχουν επιπλέον οφέλη για την υγεία.

Γιατί, δεν ακούμε πολλά περισσότερα για αυτά τα φυσικά θεραπείες απώλειας τρίχας; Απλά επειδή οι ισχυρισμοί των θεραπειών δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την έγκριση της FDA και η απόκτηση της σφραγίδας της έγκρισης της FDA συνεπάγεται μακρά και δαπανηρή επιστημονική έρευνα που μόνο οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείες δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τα δικαιώματα σε κοινές φυσικές ουσίες όπως βασικά τρόφιμα και βιταμίνες.

Οι Φυσικές Θεραπείες Λειτουργούν;

Η μεγάλη ερώτηση είναι, όμως, ότι οι φυσικές θεραπείες απώλειας μαλλιών λειτουργούν;

  • Πρώτον: η ανάπτυξη των τριχών σε επίπεδο ρίζας είναι ένα ζωντανό μέρος του σώματος που εξαρτάται από την υγιεινή διατροφή, όπως και κάθε άλλο μέρος του σώματος. Η σημασία των βιταμινών, των μεταλλικών και άλλων διατροφικών στοιχείων στη διατήρηση υγιών μαλλιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
  • Δεύτερον: ο ρόλος των βοτάνων και των φυτών στη θεραπεία πολυάριθμων παθήσεων λαμβάνει αυξημένη αναγνώριση μετά από χρόνια παραμέλησης και η απώλεια μαλλιών δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλά βότανα για εσωτερική και εξωτερική χρήση προσφέρουν νέα ελπίδα σε άτομα που υποφέρουν από πρόωρη απώλεια μαλλιών.
  • Τρίτον: οι παραδοσιακές θεραπείες απώλειας τρίχας ενδέχεται να έχουν ακόμα κάτι να προσφέρουν. Η αρχαία λογοτεχνία και η λαϊκή παράδοση αποκαλύπτουν ότι οι πρόγονοί μας πήγαν στα μεγάλα μήκη για να θεραπεύσουν τα μαλλιά που είχαν αραιωθεί. Ορισμένες από τις πιο αποδεκτές παραδοσιακές προσεγγίσεις ενσωματώνονται τώρα σε πολλά πιθανά καθεστώτα θεραπείας.

Άλλα άρθρα αυτής της σειράς αντιμετωπίζουν με κάθε λεπτομέρεια κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, αλλά μπορείτε να μάθετε περισσότερα τώρα, επισκεπτόμενοι την σελίδα μας.