Φυσικές Θεραπείες Για Να Μην Χάσετε Τα Μαλλιά Σας

Δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος για την αποφυγή της απώλειας των τριχών. Ωστόσο, μερικές μέθοδοι που έχουν χρησιμοποιηθεί, δουλεύουν σε μερικούς ανθρώπους.

τριχόπτωσηΕδώ είναι μερικές προτάσεις για φυσικές θεραπείες για την τριχόπτωση.

Μασάζ : Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής γενικά για μερικά λεπτά την ημέρα μπορεί να διεγείρει τη ροή αίματος στους θύλακες των τριχών και σε ήπιες περιπτώσεις να διεγείρει κάποια ανάπτυξη τρίχας σε μικρές περιπτώσεις προσωρινής απώλειας τρίχας. Υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά μασάζ στην αγορά που έχουν μια προσκόλληση για το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής επίσης. Μια ανατολίτικη μέθοδος που ονομάζεται Qi Gong (προφέρεται Chi Kung) έχει χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και το πρόσωπο επίσης.

Αρωματοθεραπεία: Ένα μείγμα από έξι σταγόνες καθένα από αιθέρια έλαια λεβάντας και κόλπων σε μια βάση τεσσάρων ουγγιών αμυγδάλου, σόγιας ή σησαμέλαιου που μαζεύτηκε στο τριχωτό της κεφαλής και αφέθηκε να καθίσει για 20 λεπτά έχει χρησιμοποιηθεί από θεραπευτές αρωματοθεραπείας για την τόνωση του τριχωτού της κεφαλής.

Saw Palmetto Extract: Υπάρχει μια σαφής σύνδεση μεταξύ του προστάτη και της τριχόπτωσης για τους άνδρες. Το Saw Palmetto έχει βρεθεί ότι εργάζεται στην καταπολέμηση της καλοήθους προστατικής ασθένειας μειώνοντας τα επίπεδα της DHT, η οποία είναι μια γνωστή αιτία της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Το εκχύλισμα Saw Palmetto είναι ένα αποτελεσματικό αντι-ανδρογόνο και δείχνει την υπόσχεση ως μια αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Εκχυλίσματα από τσουκνίδα : Τα τσουκνάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Γ, μερικά βασικά μέταλλα και λιπίδια που μπορούν να ωφελήσουν τα μαλλιά. Το εκχύλισμα ρίζας τσουκνίδας έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στην Ευρώπη ως αναστολέας της 5-άλφα αναγωγάσης στη θεραπεία της bph.

Δεντρολίβανο και φασκόμηλο: Είναι δύο βότανα που έχουν δείξει παραδοσιακά οφέλη όταν χρησιμοποιούνται εξωτερικά. Βράζουμε μαζί στο νερό δεντρολίβανο, φασκόμηλο, φύλλα ροδάκινου, τσουκνίδα και κολλιτσίδα. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα χαλαρά βότανα από το υγρό και χρησιμοποιήστε το υγρό για να πλένετε τα μαλλιά καθημερινά.

Λάδι Jojoba: Αν έχετε προδιάθεση για σμηγματόρροια, έκζεμα, ψωρίαση ή πιτυρίαση, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το λάδι jojoba. Οι μεξικανοί και τα νοτιοδυτικά έθνη αμερικανικά έθνη έχουν χρησιμοποιήσει παραδοσιακά το λάδι jojoba για αιώνες για να προάγουν την ανάπτυξη των τριχών και τον έλεγχο της πιτυρίδας. Το λάδι Jojoba είναι ιδανικό για υποαλλεργικό δέρμα επειδή είναι μια μεγάλη ενυδατική κρέμα και μιμείται το σμήγμα του τριχωτού της κεφαλής.

Aloe Vera : Η αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί από τους ντόπιους Αμερικανούς, Ινδιάνους και πολλούς στην Καραϊβική για την προώθηση υγιεινών μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης. Το Aloe’s μπορεί να βοηθήσει το κρανίο, θεραπεύοντας το και εξισορροπώντας το επίπεδο pH του τριχωτού της κεφαλής ενώ καθαρίζει τους πόρους. Ένα κοινό παρασκεύασμα πηκτής Aloe Vera με μικρή ποσότητα λαδιού από φύτρο σιταριού και γάλα καρύδας χρησιμοποιείται ως σαμπουάν και έχει παραδοσιακά δείξει μεγάλο πλεονέκτημα.

Henna Henna : Είναι ένα παραδοσιακό ινδικό βότανο που λειτουργεί ως φυσικό παρασκεύασμα και είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση υγιών μαλλιών. Μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει τον άξονα των μαλλιών με την επισκευή και τη σφράγιση της επιδερμίδας, προστατεύοντας τα μαλλιά από θραύση και απώλεια λάμψης.

Καθαρισμός και αποτοξίνωση : Ο καθαρισμός πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της θεραπείας σας για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των μαλλιών. Πολλές ασθένειες που σχετίζονται με το κρανίο είναι άμεσα αποτέλεσμα της τοξαιμίας, ενώ οι τοξίνες στο σώμα που επηρεάζουν αρνητικά τα συστήματα του σώματος επηρεάζουν έμμεσα και άλλες συνθήκες. Ο καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με από του στόματος μέσα σε τακτά χρονικά διαστήματα και περιστασιακά με κλύσμα ή με το κολονοτρόφο αρδεύσιμο.

Psyllium husk : Περισσότερα διορθωτικά μέτρα για την αποτοξίνωση Τα φυτά Psyllium husk είναι ζωτικής σημασίας για τον καθαρισμό και οι περισσότερες δίαιτες της Βόρειας Αμερικής είναι ανεπαρκείς σε φυσικές ίνες. Το φλοιό του Psyllium είναι ένας καθαρτικός παράγοντας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μεταφορά αποβλήτων μέσω του παχέος εντέρου. Το Psyllium είναι μια πολύ καλή ουσία, καθώς τρίβει απαλά τα τοιχώματα του παχέος εντέρου για να απομακρύνει τα απόβλητα που είναι κολλημένα στους τοίχους.