Πώς Να Βοηθήσετε Την Καλή Υγεία Των Μαλλιών Σας

Το Finasteride αρχικά κυκλοφορεί στο εμπόριο για τη θεραπεία των καταστάσεων του προστάτη με το όνομα Proscar σε χάπια των 5 mg. Ήταν γνωστό ότι αναστέλλει το σχηματισμό DHT, που συμβάλλει σημαντικά τόσο στον καρκίνο του προστάτη όσο και στην τριχόπτωση των ανδρών.

Επακόλουθη έρευνα έδειξε ότι μια ημερήσια δόση 1mg του ίδιου φαρμάκου ήταν επαρκής για τον έλεγχο της απώλειας τρίχας για το 83% των ανδρών μετά από δύο χρόνια θεραπείας.

Καλή Υγεία Των Μαλλιών Σας

Από το 1998, αυτή η έκδοση κυκλοφόρησε στο εμπόριο με την εμπορική ονομασία Propecia και παραμένει το μόνο συνταγογραφούμενο φάρμακο που εγκρίθηκε από την FDA ειδικά για τη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Αυτή η έγκριση επεκτείνεται μόνο στην τριχόπτωση των ανδρών λόγω των κινδύνων που παρουσιάζει το finasteride στα αγέννητα αρσενικά έμβρυα. Επομένως, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν εξετάσουν τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Ο Σκοπός

Ο κύριος σκοπός του Propecia είναι να σταματήσει την απώλεια μαλλιών και να διατηρήσει την κάλυψη των μαλλιών. Είναι επομένως δημοφιλής στους νεότερους άνδρες που θέλουν να ελέγξουν την απώλεια μαλλιών σε πρώιμο στάδιο. Άνδρες όλων των ηλικιών το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με μινοξιδίλη για να επιτύχουν μια στρατηγική απώλειας τρίχας που σταματάει την απώλεια μαλλιών και ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη.

Το Propecia δρα παρεμβαίνοντας στη διαδικασία της ανδρογενετικής τριχόπτωσης που συνήθως ακολουθεί αυτή τη διαδικασία:

1. Υψηλά επίπεδα ενζύμου γνωστής ως 5-άλφα-ρεδουκτάσης εμφανίζονται στα κύτταρα του θύλακα της τρίχας.
2. Αυτό το ένζυμο μετατρέπει την τεστοστερόνη σε DHT.
3. Το DHT προκαλεί τη μικρογράφηση των εύρωστων τερματικών τριχών.
4. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ωραία, μαλακές τρίχες vellus που παρέχουν περιορισμένη κάλυψη του τριχωτού της κεφαλής.
5. Η φάση ανάπτυξης μειώνεται σταδιακά έως ότου αυτές οι τρίχες χάνονται μόνιμα.

Παρενέργειες

Το Propecia αναστέλλει τον σχηματισμό DHT και σε διάστημα αρκετών μηνών μειώνει τα επίπεδα DHT επαρκώς για να ελαχιστοποιήσει τις επιδράσεις του στο θύλακα της τρίχας.
Όπως και με οποιοδήποτε φάρμακο, το finasteride μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες σε μια μειοψηφία χρηστών.

Οι δοκιμές του FDA ανέφεραν μια επίπτωση 2% των ποικίλων παρενεργειών αλλά αυτές τείνουν να μειώνονται καθώς ο οργανισμός προσαρμόζεται στο φάρμακο για μια περίοδο μηνών. Παρόλο που το Propecia ή φθηνότερες γενικές εκδόσεις είναι εύκολα διαθέσιμες στο διαδίκτυο, συνιστάται ιδιαίτερα να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο.