Κλωνοποίηση Μαλλιών Ως Μια Λύση Για Την Τριχόπτωση

Μια από τις πιο συναρπαστικές πρόσφατες εξελίξεις στην αναζήτηση για εξεύρεση νέων λύσεων για την τριχόπτωση είναι η έρευνα που διερευνά την κλωνοποίηση μαλλιών.

Ονομάζεται σωστά ως κλωνοποίηση ή πολλαπλασιασμός των ωοθυλακίων, περιλαμβάνει τη λήψη δείγματος κυττάρων θυλακίου τρίχας ενός ατόμου, τον πολλαπλασιασμό τους σε ένα εργαστήριο και την έγχυση τους πίσω στο κρανίο του ασθενούς.

Ο στόχος είναι προφανώς να δημιουργηθεί φυσική αναγέννηση των τριχών χωρίς την ανάγκη επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης. Μπορούμε όμως να περιμένουμε ρεαλιστικά ότι αυτή η θεραπεία θα είναι διαθέσιμη στο προσεχές μέλλον;

Δυστυχώς, η διαδικασία δεν είναι ακόμη δυνατή, αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να την τελειοποιήσει. Οι τρέχουσες προβλέψεις δείχνουν ότι είναι απίθανο να είναι διαθέσιμες στο κοινό για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Το όνομα της διαδικασίας είναι λίγο παραπλανητικό, καθώς αναφέρεται στην κυτταρική θεραπεία και όχι στην πραγματική κλωνοποίηση. Μόλις τελειοποιηθεί, θα περιλαμβάνει τη λήψη μικρού δείγματος ιστού από το τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια τη δημιουργία μιας καλλιέργειας που θα επιτρέπει στα πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα των ωοθυλακίων.

Η θεωρία είναι ότι τα λίγα δείγματα κυττάρων θα πολλαπλασιαστούν για να γίνουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες που θα μπορούσαν τότε να εγχυθούν πίσω στο τριχωτό της κεφαλής για να δημιουργήσουν αρκετές χιλιάδες νέες τρίχες.
Τα κύρια εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν περιλαμβάνουν τα εξής:
– Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι τα ανά-διπλασιαζόμενα κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν σε τρίχες.
– Δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι νέες τρίχες θα αυξηθούν στο ίδιο πάχος, χρώμα ή κατεύθυνση όπως η υπάρχουσα κάλυψη των μαλλιών.
– Πρέπει να υπάρχει βεβαιότητα ότι τα κλωνοποιημένα κύτταρα δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η ανάπτυξη καρκινικών όγκων.
Σαφώς η κλωνοποίηση μαλλιών προσφέρει συναρπαστικές δυνατότητες για τη θεραπεία της απώλειας τρίχας στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, θα πρέπει να κολλήσετε καλύτερα με τις πιο περιορισμένες θεραπείες που είναι τουλάχιστον διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή.