Ανακάλυψε Τα μήλα και Σώσε Τα Μαλλιά Σου

Μήλα με καρδιάΟι ειδήσεις εξαπλώθηκαν σαν αστραπή στο Internet …

Σε ιαπωνικές κλινικές δοκιμές, μια ασφαλής, φυσική ένωση πολυφαινόλης από μήλα αποδείχθηκε ότι προάγει την ανάπτυξη νέων τριχών σε άνδρες με αρσενικό μοτίβο φαλάκρα.

Στην πρώτη διπλή τυφλή κλινική μελέτη, 29 άτομα που έκαναν φαλάκρα θεραπεύτηκαν με το διάλυμα προκυανιδίνης μήλων. Μετά από 6 μήνες, οι ερευνητές ανέφεραν ότι τόσο η βέλους όσο και η τερματική τριχοφυΐα ήταν “σημαντικά μεγαλύτερες” από ότι τα άτομα της ομάδας ελέγχου του εικονικού φαρμάκου.

Οι τρίχες Vellus είναι μικρές τρίχες, μόνο ένα εκατοστό ή δύο μακριά. Τα θυλάκια που τα παράγουν δεν παράγουν κανένα άλλο είδος τρίχας.Οι τελικές τρίχες είναι οι μακριές τρίχες που αναπτύσσονται στο κεφάλι.)

Αυξημένος αριθμός τριχών 

Στην επόμενη μελέτη συμμετείχαν 21 άντρες σε διάφορα στάδια κληρονομικής τριχόπτωσης. Μετά από 12 μήνες τοπικής θεραπείας, οι ερευνητές ανέφεραν ότι “το 71% των υποκειμένων έδειξε αυξημένο αριθμό τριχών”. Σημείωσαν επίσης “μια σαφή τάση προς την αύξηση του αριθμού των μη-vellus τρίχες.”

Μια “Πιθανή θεραπεία” για την φαλάκρα των αρσενικών

Μετά από 12 μήνες μελέτης, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με την προκυανιδίνη δείχνει την υπόσχεση ως πιθανή θεραπεία για φαλάκρα των ανδρών.

Σε μια τρίτη μελέτη 29 ανδρών, αυτή τη φορά για 4 μήνες, το 78,9% έδειξε αυξημένη μέση τιμή της διαμέτρου των μαλλιών. Η αυξημένη αναλογία των παχύτερων τριχών ήταν “σημαντικά υψηλότερη” από τους ελέγχους του εικονικού φαρμάκου και η αύξηση του αριθμού των συνολικών τριχών ήταν “σημαντικά μεγαλύτερη”.

Γυναίκα με κόκκινα μαλλιά200% καλύτερα από τη Μινοξιδίνη

Επτά διαφορετικές δημοσιευμένες μελέτες επιβεβαιώνουν τώρα τις βαθιές επιδράσεις προαγωγής της ανάπτυξης των μαλλιών από τις προκυανιδίνες μήλων. Σε δοκιμές σε ανθρώπινα κύτταρα τρίχας, οι χημικές ουσίες των μήλων αποδείχθηκαν δύο φορές πιο αποτελεσματικές από τη μινοξιδίλη για την προώθηση της ανάπτυξης των τριχών. Τα εκχυλίσματα μήλων ήταν επίσης σαφώς ανώτερα από τα λιγότερο ισχυρά εκχυλίσματα σταφυλιών και σταφυλιών.

Οι προκυανιδίνες ενεργοποιούν την αύξηση των τριχοθυλακίων

Η πλουσιότερη γνωστή πηγή προκυανιδίνης Β-2 είναι τα δέρματα των μη ώριμων (μωρών) πράσινων μήλων. Οι πολυφαινόλες από τα μήλα έχουν ένα εκπληκτικό εύρος επιπτώσεων στην υγεία και μπορεί να είναι το τέλειο αντιοξειδωτικό της φύσης. Πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν προκυανιδίνες μήλων σε μορφή χαπιών παρατηρούν ταχύτερη ανάπτυξη τρίχας, ισχυρότερα νύχια και μαλακότερο και ομαλότερο δέρμα.

Σε κάθε μελέτη, οι προκυανιδίνες μήλων έχουν αποδειχθεί απολύτως ασφαλείς για ανθρώπους και ζώα. Δεν υπάρχει τοξικότητα, ερεθισμός και παρενέργειες. Αυτή η φυσική θεραπεία τριχόπτωσης μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή της φύσης για εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από αραιά μαλλιά, πτώση των μαλλιών και αρσενικό φαλάκρα σχεδίων.