Μπορεί Να Χάσετε Τα Μαλλιά Σας Λόγω Κακής Περιποίησης

Μπορεί Να Χάσετε Τα Μαλλιά ΣαςΈνας από τους συνηθέστερους λόγους για τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες χάνουν τα μαλλιά τους οφείλεται σε κακή καλλυντική περιποίηση. Το ατυχές αυτό είναι το γεγονός ότι μπορεί να προληφθεί. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε κάποιες ζημιές.

Μιλώντας στο καλοκαιρινό συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας το 2004, η Dr. Zoe Draelos πρότεινε μια σειρά συστάσεων για τη βελτίωση του καθεστώτος περιποίησης μαλλιών.

1. Κνησμός που σχετίζεται με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Μπορεί να αποδυναμώσει και να προκαλέσει βλάβη στα μαλλιά σε μια χρονική περίοδο, γι ‘αυτό ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής σας είναι φαγούρα, κόκκινο ή λεπτές.

2. Τα μακριά μαλλιά καταστρέφονται ευκολότερα. Επομένως, τα άτομα με εκτεταμένη βλάβη των μαλλιών πρέπει να εξετάσουν ένα μικρότερο ύφος.

3. Η ανάπτυξη των μαλλιών επιβραδύνεται με την ηλικία και τα μαλλιά γίνονται λεπτότερα στην υφή. Κατά συνέπεια, οι ηλικιωμένοι πρέπει να διασφαλίζουν ότι εφαρμόζονται μόνο ασθενέστερες χημικές ουσίες.

4. Προσέξτε κατά την επιλογή εργαλείων περιποίησης. Χρησιμοποιήστε μια χτένα κατασκευασμένη από εύκαμπτο πλαστικό με λεία, στρογγυλεμένα και χοντρά δόντια. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με τρίχες που είναι λείες, σφαιροειδείς, χονδροειδείς και εύκαμπτες. Επιπλέον βούρτσα όσο το δυνατόν λιγότερο και αποφύγετε το βούρτσισμα υγρών μαλλιών.

5. Μην χρησιμοποιείτε σφιχτές λαστιχένιες ζώνες για αλογοουρά, καθώς αυτές προκαλούν υπερβολικό τραύμα και σπάσιμο τρίχας. Παρομοίως χρησιμοποιήστε χαλαρά τα κλιπ για τα μαλλιά.

6. Κατανοήστε τη φύση των μαλλιών σας και ρυθμίστε την ένταση του καλλωπισμού σας ώστε να ταιριάζει. Για παράδειγμα, τα σγουρά μαλλιά τείνουν να σπάσουν πιο εύκολα από τα ίσια μαλλιά, οπότε προσέξτε.

7. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά είναι πάντα κομμένα με αιχμηρά ψαλίδια, καθώς η σύνθλιψη του άκρου των μαλλιών θα ενθαρρύνει τη διάσπαση των άκρων.

8. Όσο λιγότερο γίνεται για τα μαλλιά από την άποψη του στυλ, τόσο πιο υγιεινό θα είναι. Συνεπώς, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπάρχει υπερβολικό στυλ με τα καλλυντικά προϊόντα.

9. Η βαφή και η λεύκανση των μαλλιών είναι επιζήμια για τα μαλλιά. Εάν πρέπει να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών, προσπαθήστε να παραμείνετε μέσα σε τρεις αποχρώσεις του φυσικού χρώματος για να ελαχιστοποιήσετε τις ζημιές.

Τα μαλλιά χαλάρωσης και μόνιμα κουνώντας είναι και τα δύο μαλλιά και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε πολύ περιορισμένη βάση.