Συμβουλές Για Την Περιποίηση Των Μαλλιών Σας

πλούσια μαλλιά

Είναι εκπληκτικό το πώς μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα μαλλιά τους. Αντί να τους δίνουν το σεβασμό που τους αξίζει, το ρυμουλκούν με τη βούρτσα των μαλλιών τους, ασφαλίζουν με απλές ελαστικές ταινίες που κολλάνε στα μαλλιά, γλύφουν, μασούν, καθαρίζουν τα χείλη τους με τα χέρια τους, ότι η υπερβολική μάτι-liner μακριά σε αυτό, και ενώ το σαμπουάν, το τρίβετε, τρίψτε το, τραβήξτε το και γενικά bash γύρω από πριν από την γέμιση κάτω από την πλήρη έκρηξη ενός πιστολάκι για τα μαλλιά. Φτου! Είναι ντροπιαστικό.

Ακριβώς επειδή δεν μπαίνουν φαλακρά σε μια βιασύνη, το θεωρούν δεδομένο. Και τότε αναρωτιούνται γιατί τα μαλλιά τους δεν είναι μια λαμπερή, αιωρούμενη, σέξι χαίτη όπως στις διαφημίσεις, παρά τη χρήση του ίδιου σαμπουάν! Λοιπόν, καταλάβετε τα γεγονότα της ζωής. Τα μαλλιά είναι ευαίσθητα, αναπτυσσόμενα υλικά που πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Πολλή προσοχή.

Προσδιορίστε Τον Τύπο Των Μαλλιών Σας (Κανονικά, Λιπαρά Ή Ξηρά)

Έτσι, ποιος είναι φυσιολογικός; Λοιπόν, αν τα μαλλιά σας δεν είναι ένας συνεχής λαβύρινθος διαχωρισμένων άκρων, δεν γίνονται λιπαρά γρήγορα και συμπεριφέρονται αρκετά καλά, θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι φυσιολογικό.

Πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα με ένα ήπιο σαμπουάν και μαλακτικό για κανονικά μαλλιά. Πετσέτα στεγνώσει ελαφρά. Βάλτε στεγνό από τουλάχιστον πέντε ίντσες μακριά, αν τα μαλλιά σας είναι φυσιολογικά, ξηρά ή λιπαρά.

Λιπαρά Μαλλιά

Το άγχος, η ορμονική δραστηριότητα (εφηβεία, τοκετός), τα προβλήματα του θυρεοειδούς και η κατανάλωση υπερβολικά λιπαρών τροφών και σοκολάτας είναι αυτά που συνήθως προκαλούν λιπαρά μαλλιά. Τα λιπαρά μαλλιά πρέπει να πλένονται πιο συχνά, αλλά μην τρίβετε πολύ σκληρά ενώ πλένετε. Δεν θα πάρει τα μαλλιά σας καθαρότερο ή λιγότερο oilier. Αυτό που θα κάνει είναι να επιδεινώσει περαιτέρω τους ήδη υπερδραστικούς σμηγματογόνους αδένες στο τριχωτό της κεφαλής σας, για να μην αναφέρουμε την πρόκληση βλάβης στα λεπτή θυλάκια.

Και μην κολλήσετε τα μαλλιά στο κεφάλι ενώ λειάνετε, αν και μπορεί να φαίνονται υπέροχα στις διαφημίσεις. Προκαλεί εμπλοκή, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω θραύση. Θα μπορούσατε να προσθέσετε λεμόνι στο τελικό ξέβγαλμα για μια μεγάλη λάμψη. Εάν δεν έχετε χρόνο να σαμπουάν κάθε λίγες μέρες ή να αισθανθείτε τεμπέλης και να το αφήσετε λιπαρό, τα μαλλιά σας δεν θα φαίνονται απλά φοβερά, αλλά βρωμιά θα κατακρημνιστεί κάτω από την επιφάνεια του προκαλώντας θραύση και ζημιά για να μην αναφέρουμε πιτυρίδα. Αυτό θα οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα όπως η ακμή στο στήθος, την πλάτη και το πρόσωπό σας.

Έτσι πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πλύσιμο των μαλλιών τακτικά, αν και θα μπορούσατε να το πάρετε μόνο δύο φορές το μήνα. Ωστόσο, αν τα μαλλιά σας έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, θα πρέπει να περιμένετε τα μαλλιά μετά από κάθε πλύση καθώς η χημική ταινία απομακρύνει τα μαλλιά από τα φυσικά έλαια.

Ξηρά Μαλλιά

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, πλύνετε το δύο φορές την εβδομάδα με ένα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, ακολουθούμενο από ένα μαλακτικό. Εάν το κρανίο σας αισθάνεται πολύ ξηρό και λεπτό, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Να είστε πολύ ήπιος με τα άκρα των μαλλιών, τα οποία είναι τα πιο ξηρά μέρη και τείνουν να χωρίζονται εύκολα.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε προϊόντα styling για να δαμάσετε το frizz, αλλά να το αποφύγετε. Το Frizz προκαλείται συνήθως από την ανεπαρκή ροή σμήγματος από τις ρίζες, καθώς εμποδίζεται από το λεπτόκοκκο τριχωτό της κεφαλής. Δώστε στα μαλλιά σας ένα καλό μασάζ με λάδι πριν πλύνετε, χαλαρώστε τις νιφάδες και ξεπλύνετε τα μαλλιά πολύ καλά.

Γυναίκα που χτενίζεται

Τα Όμορφα Μαλλιά Είναι Ένα Πλεονέκτημα Για Κάθε Γυναίκα.

Μερικοί είναι προικισμένοι με φυσικά όμορφα μαλλιά, ενώ άλλοι πρέπει πραγματικά να δουλέψουν σκληρά για αυτό. Αλλά ουσιαστικά όλοι πρέπει να δουλέψουν στα μαλλιά είτε για βελτίωση είτε για συντήρηση τους.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να διαχειριστείτε τα Μαλλιά σας.

Πλύσιμο μαλλιών

Ο καλύτερος τρόπος πλύσης των μαλλιών είναι η Aritha και η Shikakai Powder. Δεν έχει χημικές ή άλλες παρενέργειες. Η σκόνη Aritha και Shikakai είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε κατάστημα γενικής χρήσης ή ακόμα και σε κατάστημα banyan.

Σαμπουάν

Ξηρά μαλλιά – φυτικό σαμπουάν ή οποιοδήποτε σαμπουάν για ξηρά μαλλιά.
Κανονικά μαλλιά – Για κανονικά σαμπουάν φρούτων ή σαμπουάν χήνας είναι καλό.

Λιπαρά Μαλλιά – Λεμόνι Σαμπουάν

Λάδι μαλλιών

Φροντίστε τα μαλλιά σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αν έχετε ξηρά μαλλιά, στη συνέχεια πετρέλαιο δύο φορές την εβδομάδα. Λάδι μαλλιών παρέχει τα απαραίτητα moisturizers στα μαλλιά σας. Το φυτικό λάδι για τα μαλλιά σας παρέχει την απαραίτητη τροφή μαζί με τα moisturizers.
Περιποίηση μαλλιών

Χέννα

Henna συνθήκες και τα χρώματα τα μαλλιά σας.

Ξηρά μαλλιά – Προσθέστε λίγο γάλα, νερό και 1-2 κρόκους σε χέννα. Αυτό το μείγμα δεν θα στεγνώσει τα μαλλιά σας και θα το κάνει μαλακό και εύχρηστο. Εφαρμόστε το μηνιαία.

Κανονικά έως λιπαρά μαλλιά – Προσθέστε νερό, λεμόνι, κρόκους αυγού σε χέννα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Henna ανά δεκαπενθήμερο.

Περιποίηση μαλλιωνΤονωτικά Μαλλιών

Δοκιμάστε τονωτική σκόνη μαλλιών – Βάλτε 4 κουταλιές της κόνεως σε νερό, βράστε και μετά την ψύξη το εφαρμόστε σε τρίχα. Αυτό θα σταματήσει την απώλεια μαλλιών, θα αναζωογονήσει και θα θρέψει τα μαλλιά σας.

Γρήγορες Συμβουλές Για Τα Μαλλιά

Εάν θέλετε στιγμιαία λάμψη λίγο πριν από μια μεγάλη νύχτα, χτυπήστε ένα αυγό χωρίς τον κρόκο, πιέστε το μισό λεμόνι μέσα σε αυτό και εφαρμόστε στα μαλλιά αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής παρά ξεπλύνετε και πλύνετε σε άλλη μισή ώρα. Φροντίστε να δώσετε στα μαλλιά σας ένα τελευταίο ξεβγάλισμα με λίγο τριαντάφυλλο νερό γιατί δεν θέλουμε να βγείτε έξω σαν μυρωδιά.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους χάνετε τα μαλλιά σας είναι οι εξής: Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από ορμονικές αλλαγές, στρες, ασθένειες και καταστάσεις όπως η αλωπεκία και οι διαταραχές του θυρεοειδούς. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού γενετικών προδιαθέσεων, ορμονικών αλλαγών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

  • Γενετική: Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης. Οι γονείς ή τα αδέρφια σας μπορεί να έχουν υποστεί απώλεια μαλλιών πριν γεννηθείτε.
  • Ορμόνες: Οι άνδρες που λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα ή εκείνοι που έχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις όπως ο διαβήτης ή μια ενδοκρινική διαταραχή όπως ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικά αποτελέσματα που περιλαμβάνουν αραίωση μαλλιών εκτός από άλλα συμπτώματα.
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες: Ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η κακή διατροφή και η έκθεση σε τοξίνες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αραίωση των μαλλιών.

Η Henna εμποτισμένη με νερό από χρησιμοποιημένες σακούλες τσαγιού, σκόνη καφέ, σκόνη amla και φλούδες κρεμμυδιού μπορεί να κάνει για ένα εξαιρετικό μαλακτικό που δίνει στα μαλλιά σας την απαραίτητη ώθηση.