Οι Θεραπείες Απώλειας Τρίχας Είναι Μια Μεγάλη Απάτη;

Η βιομηχανία απώλειας μαλλιών δεν είναι αυτή που εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στους περισσότερους ανθρώπους. Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό είναι απολύτως κατανοητό δεδομένης της βλάβης που προκάλεσε η μεγάλη απατεώνες και οι τσαρλατάνοι που κακοποίησαν την εμπιστοσύνη πάρα πολλών ευάλωτων ανθρώπων – ανθρώπων που έλαβαν άχρηστα και ακόμη και επικίνδυνα προϊόντα ή συμβουλές σε αντάλλαγμα για τα σκληρά κερδισμένα μετρητά τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η υπεροχή ενός στίγματος που η βιομηχανία είναι δύσκολο να πιέσει.

Αλλά αυτή η αντίληψη είναι πραγματικά δικαιολογημένη σήμερα; Δεν υπάρχουν πραγματικές θεραπείες στις οποίες οι πάσχοντες μπορούν να στραφούν σε μια προσπάθεια να θεραπεύσουν τις καταστροφές πρόωρης απώλειας μαλλιών; Η απλή απάντηση είναι ΝΑΙ, υπάρχουν πολλές ασφαλείς, οικονομικά προσιτές, προσβάσιμες και αποτελεσματικές θεραπείες απώλειας μαλλιών διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Μερικοί έχουν ακόμη εγκριθεί από το FDA για τη θεραπεία των συνθηκών απώλειας τρίχας ενώ άλλοι αντλούν από φυσικές θεραπείες ως βάση για εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα. Το κατά πόσο ένα από αυτά είναι κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο άτομο εξαρτάται από διάφορους σημαντικούς παράγοντες.

Πρώτα απ ‘όλα, κάθε άτομο πρέπει να καθορίσει την ακριβή αιτία ή τις αιτίες της απώλειας μαλλιών του.

Αυτό μπορεί να φαίνεται να είναι μια υπερβολικά απλοϊκή δήλωση αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλονται σε μια πορεία θεραπείας για την τριχόπτωση έχουν προχωρήσει με βάση την αυτοδιάγνωση. Δεδομένου του γεγονότος ότι η πρόωρη ή υπερβολική απώλεια μαλλιών συχνά συνδέεται με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, αυτό ίσως δεν είναι η πιο λογική πορεία δράσης.

Η συμβουλή μου σε όλες τις περιπτώσεις είναι να επιδιώξουμε την καθοδήγηση ειδικευμένου ιατρού επειδή οι συνέπειες από την παράλειψη αυτή μπορεί να είναι σοβαρές σε μικρό αριθμό περιπτώσεων. Ακόμη και όταν όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν την εμφάνιση κληρονομικής φαλάκρας αρσενικών μοτίβων, ίσως είναι καλύτερο να ζητήσουμε συμβουλές, αν μόνο για να αποκλείσουμε άλλους παράγοντες.

Μόλις η αιτία της απώλειας τρίχας έχει διαγνωστεί σωστά, θα είστε σε θέση να επιλέξετε μια κατάλληλη μορφή θεραπείας.

Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από τη συνταγογράφηση φαρμάκων που στοχεύουν στην εξισορρόπηση των διαταραγμένων ορμονικών επιπέδων στην τοπική εφαρμογή της μινοξιδίλης για τη μείωση των συμπτωμάτων της φαλάκρας των αρσενικών μοτίβων.

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως μεταβολή των επιπέδων ορμονών, ασθένεια, άγχος, υπερβολική χρήση ισχυρών χημικών ουσιών, υπερβολική έλξη, κακές πρακτικές περιποίησης, ανεπιθύμητες ενέργειες ιατρικής θεραπείας, κακή διατροφή, ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και οι επιπτώσεις της γήρανσης. Τα καλά νέα είναι ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με εύλογη ελπίδα επιτυχίας, αλλά μόνο αν επιλέξετε τη σωστή θεραπεία.

Το επόμενο άρθρο αυτής της σειράς θα εξετάσει προσεκτικά τις διάφορες αιτίες της υπερβολικής τριχόπτωσης και περιγράφει τις προτεινόμενες θεραπείες που είναι προσιτές και προσιτές. Εάν λάβετε μόνο δύο πράγματα από αυτό το άρθρο, παρακαλούμε να λάβετε αυτές τις προτάσεις στο σκάφος:

  1. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν υποβάλετε ένα καθεστώς θεραπείας απώλειας τρίχας.
  2. Μην απελπίζεστε, υπάρχει συχνά μια απλή εξήγηση για την υπερβολική τριχόπτωση και ακόμη και η κληρονομική απώλεια ή η αρσενική τύχη φαλάκρα τύπου μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία για τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας.