Τριχόπτωση Και Ανδροπάθεια

Ανδροπάθεια και απώλεια μαλλιών συχνά συμβαδίζουν. Φανταστείτε συσσωματώματα τριχών που πέφτουν από το κεφάλι σας, ή παρατηρώντας σκέλη υγιεινών μαλλιών που συλλέγονται στη νάρκη. Ίσως τρέχετε το χέρι σας μέσα από τα μαλλιά σας και αισθάνεστε ότι αραίωση. Μπορεί να αισθάνεται τρομακτικό και αρκετά τρομακτικό.

γυναίκα με άσπρα μαλλιάΣυνήθως, η απώλεια των μαλλιών σας είναι αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης στο σώμα.

Αντί της έγχυσης των μαλλιών με υγιή τεστοστερόνη, τα ένζυμα σπάζουν σε μια απλούστερη μορφή γνωστή ως διυδροτεστοστερόνη. Μια περίσσεια αυτής της ορμόνης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους των τριχοθυλακίων που τελικά σπάσει και κάνει τα μαλλιά σας να πέσουν σποραδικά.

Η ιατρική κατάσταση που συνδέεται καλύτερα με την απώλεια μαλλιών στους πάσχοντες από το Andropause είναι ο υπερθυρεοειδισμός. Ο υπερθυρεοειδισμός είναι ένα παραπροϊόν της μείωσης των επιπέδων της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διαδικασίας γήρανσης.

Οι ορμόνες των ανδροπαυσιακών πάσχοντων έχουν μια βαθιά επίδραση στο ρυθμό και τη συνοχή και την ποσότητα της χαμένης τρίχας. Η διϋδροτεστοστερόνη (που θεωρείται από τους ιατρικούς κύκλους την ισχυρότερη, πιο ισχυρή μορφή της τεστοστερόνης) είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και ανάπτυξη των τριχών του σώματος στους άνδρες (σε φυσιολογικά επίπεδα – μια περίσσεια προκαλεί εκφύλιση τρίχας.) Αυτό περιλαμβάνει τα μαλλιά του σώματος, τα ηβικά μαλλιά, τα μαλλιά της κεφαλής, – κάθε τρίχα.

Το DHT παράγεται άμεσα στο δέρμα, το οποίο γίνεται με την υποστήριξη ενζύμων που το διασπούν για κατανομή σε όλο το σώμα.

Τα επίπεδα DHT εμφανίζονται περισσότερο σε ορισμένες περιοχές του σώματος απ ‘ότι σε άλλα – εξηγώντας γιατί μπορούμε να έχουμε μια πλήρη σοκολάτα μαλλιών στα κεφάλια μας και λίγους κορμούς μαλλιών στα στήθη και τις πλάτες μας. Συνειδητοποιήστε ότι οι γυναίκες έχουν επίσης DHT στο σώμα τους αλλά παράγουν λιγότερα από αυτά. Αυτό εξηγεί γιατί οι γυναίκες δεν έχουν τρίχες σώματος.

Σημαντική περίπτωση: Υπέρβαση της DHT επικρατεί στους πάσχοντες από το Andropause. Το ένζυμο που χρησιμοποιείται για τη διάσπαση της τεστοστερόνης στη διυδροτεστοστερόνη «είναι ενεργοποιημένο» – εργάζεται πάρα πολύ σκληρά και πολύ γρήγορα. Αυτή είναι η κύρια αιτία αυτής της ανδροπαυσιακής πάθησης.

Όπως προαναφέρθηκε, η διυδροτεστοστερόνη εμφανίζεται περισσότερο σε ορισμένες περιοχές του σώματος σε σχέση με άλλες. Για το λόγο αυτό, τα μαλλιά των ανδρών μπορούν να πέσουν σε αστεία σχέδια. Ξέρεις, ο κομμωτικός γραμματέας του σιδηροδρομικού σταθμού που μπορεί να έχεις δει με περισσότερα μαλλιά στο κρανίο του από την κορυφή του κεφαλιού του.

Γυναίκα με μακριά μαλλιάΗ συρρίκνωση των τριχοθυλακίων ως αποτέλεσμα της παραγωγής DHT αποδίδεται σε αυτό. Πώς μεγαλώνει η τρίχα είναι ένα θαυμαστό πράγμα που πρέπει να αναγνωριστεί. Συνήθως, τα μαλλιά μεγαλώνουν σε ποσοστό ενός τετάρτου ιντσών κάθε 2 εβδομάδες.

Οι πάσχοντες από ανδροπάους έχουν διαταράξει τους «κύκλους ανάπτυξης τρίχας» όταν υπάρχει ασταθής ανάπτυξη ορισμένων κλώνων μαλλιών, όπου τα «νέα» μαλλιά ωθούνται «με τα μαλλιά». Επειδή η Andropause είναι μια περίοδος ορμονικής ανισορροπίας, η έλλειψη ορμονικής σταθερότητας και η κακή ομοιόσταση (ολιστική ισορροπία) στο σώμα ωθεί τα πράγματα από το χτύπημα.

Αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή σκέλη μαλλιών, ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χτυπήσετε εκείνους τους φίλους της μηχανής αναρρίχησης σκαλοπατιών! Η άσκηση αντιστρέφει τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί σίγουρα να αντιστρέψει αυτό το σύμπτωμα. Υπάρχουν επίσης προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξανακάνετε τα μαλλιά σας.

Οι δευτερογενείς αιτίες της απώλειας μαλλιών στους άνδρες που πάσχουν από την Ανδροπάγη είναι άγχος. Πιο συγκεκριμένα, το άγχος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και κορτιζόνης (γνωστά ως ορμόνες στρες) στο σώμα. Η κατανάλωση μη θρεπτικών τροφών επιταχύνει επίσης την απώλεια μαλλιών.

Σχεδόν κάθε δραστηριότητα που επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης θα επιταχύνει την απώλεια μαλλιών σας.

Μείνετε μακριά από τα καφεϊνούχα ποτά, τα γρήγορα φαγητά και το κάπνισμα τσιγάρων για να συνεχίσετε να τρέχετε τα χέρια σας μέσα από την παχιά χείλη σας περισσότερο. Συμμετέχετε σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες για να μειώσετε το άγχος και να ανάψετε τη ζωή σας με ένα κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης. Αν πάσχετε από αυτή την κατάσταση, μην την αφήσετε να σας επηρεάσει στο ελάχιστο!