Κοινές Θεραπείες Για Την Τριχόπτωση Στις Γυναίκες

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τις σύγχρονες θεραπείες τριχόπτωσης, αλλά αυτό τείνει να σχετίζεται σχεδόν αποκλειστικά με τους άνδρες. Οι ίδιες αυτές θεραπείες προσφέρουν λύσεις σε γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση ή υπάρχει μια εντελώς διαφορετική κατηγορία θεραπευτικών αγωγών;

Εξαρτάται πραγματικά από αυτό που προκαλεί τριχόπτωση στην πρώτη θέση και καθώς οι συνηθέστερες αιτίες της τριχόπτωσης είναι οι ίδιες με εκείνες που επηρεάζουν τους άνδρες, οι διαθέσιμες θεραπείες είναι αρκετά παρόμοιες.

Κοινές Θεραπείες Για Την Τριχόπτωση
Σε ένα προηγούμενο άρθρο καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι τρεις πιο συχνές αιτίες της απώλειας τρίχας στις γυναίκες είναι η γυναικεία φαλάκρα, η τελογενική έξωση και η αλωπεκία. Θα εξετάσουμε τώρα καθεμία από αυτές με τη σειρά τους και θα εξετάσουμε τις καλύτερες διαθέσιμες θεραπείες, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες των γυναικών:

1. Θεραπείες για γυναικεία φαλάκρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η μινοξιδίλη  είναι η πρώτη θεραπεία που χρησιμοποιήθηκε. Αυτή είναι μία από τις δύο μόνο εγκεκριμένες από την FDA θεραπείες απώλειας τρίχας και παραμένει η μόνη που εγκρίθηκε για χρήση από γυναίκες.

Το Minoxidil έρχεται με τη μορφή μιας τοπικής λύσης που λειτουργεί με την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της τριχόπτωσης και συμβάλλοντας στη δημιουργία νέας τριχοφυΐας. Δεν στοχεύει τα αίτια της τριχόπτωσης και δεν θα λειτουργήσει για όλους. Η γυναικεία έκδοση του minoxidil είναι μια λύση 2%, αλλά η έκδοση 5% που διατίθεται στο εμπόριο για άνδρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν είναι απαραίτητο.

Κοινές Θεραπείες Για Την Τριχόπτωση Στις Γυναίκες

Σε μερικές περιπτώσεις ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει έναν διαφορετικό αναστολέα ανδρογόνων που ονομάζεται σπιρονολακτόνη ως μέσο διακοπής της ορμονικής δραστηριότητας που προκαλεί τριχόπτωση. Η σπιρονολακτόνη χρησιμοποιείται κανονικά ως διουρητικό και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μεταβλητά.

Υπάρχει ένα καταπληκτικό φάσμα εμπορικών προϊόντων που διατίθενται, τα περισσότερα από τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους άνδρες, αλλά πολλά είναι επίσης κατάλληλα για τη χρήση των γυναικών.

Είτε πρόκειται για δουλειά είτε όχι, είναι μια άλλη ερώτηση, αλλά ορισμένα προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως saw palmetto, τσουκνίδα, pygeum και πράσινο τσάι έχουν δείξει την αξία τους.

2. Θεραπείες για εκκρίσεις telogen

Πρόκειται για μια κατάσταση τριχόπτωσης που γενικά δεν απαιτεί ειδική θεραπεία. Μόλις οι επιπτώσεις του τραύματος που προκάλεσε την απώλεια τρίχας στην πρώτη θέση έχουν υποχωρήσει, τα μαλλιά θα αναγεννηθούν από μόνος του.

Μερικοί ασθενείς επιθυμούν να ενθαρρύνουν τη διαδικασία αναγέννησης με τη χρήση μινοξιδίλης, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η εφαρμογή ενός καλού θρεπτικού καθεστώτος και η συμπλήρωσή του με Β-βιταμίνες μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός φιλικού για τα μαλλιά περιβάλλοντος.

3. Θεραπείες για αλωπεκία.

Αυτή είναι μια άλλη κατάσταση τριχόπτωσης που μπορεί να επιλυθεί αυθόρμητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη μία από τις ακόλουθες θεραπείες:

– Καθημερινή εφαρμογή μινοξιδίλης.
– Ένεση κορτιζόνης σε διακεκομμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής (αυτό πρέπει να χορηγείται από γιατρό). Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κρέμες και λοσιόν που περιέχουν κορτιζόνη, αλλά τα αποτελέσματα είναι μεταβλητά.
– Η διθράνολη μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής σε ήπιες ή πρώιμες περιπτώσεις.
– Εφαρμογή πηκτής 100% αλόης βέρα.
– Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και λεβάντας σε βάση jojoba.
– Χρήση προϊόντος τριχόπτωσης που περιέχει το κινεζικό βότανο He Shou Wu.
– Ένα προϊόν που ονομάζεται Calosol δημιούργησε πρόσφατα θετικά σχόλια.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι καμία από αυτές δεν είναι εγγυημένη για να λειτουργήσει λόγω της απρόβλεπτης φύσης της αλωπεκίας areata. Αυτή είναι η αβεβαιότητα που προσφέρει ευκαιρίες για τους απατεώνες να κάνουν περίεργους ισχυρισμούς.

Το γεγονός παραμένει, δεν υπάρχουν θεραπείες θαύματος για τις προχωρημένες μορφές αλωπεκίας areata έτσι πάσχοντες μπορεί να επιθυμούν να εξετάσουν άλλες επιλογές, όπως καλύμματα κεφαλής και περούκες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν έχουν ελπίδα επειδή, ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις, τα μαλλιά μπορούν αυθόρμητα να αρχίσουν και πάλι να αναπτύσσονται ακόμα και μετά από χρόνια απώλειας.