Παραδοσιακές Θεραπείες Για Το Τριχωτό Της Κεφαλής

Θα ήταν δυνατόν οι πρόγονοί μας να το έχουν σωστά με μερικές από τις παραδοσιακές θεραπείες απώλειας τρίχας τους; Η λαογραφία μας λέει ότι πήγαν σίγουρα σε μεγάλο βαθμό για να βρουν λύσεις για την αραίωση των μαλλιών.

Αν και κάθε κουλτούρα είχε τη δική της προσέγγιση επηρεασμένη από τις τοπικές συνθήκες, φαίνεται ότι υπήρξαν πολλά παραδείγματα κοινών πρακτικών. Τα τσουκνάρια, για παράδειγμα, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο των παραδοσιακών διορθωτικών μέτρων για την τριχόπτωση σε όλο τον κόσμο.

τριχωτό της ΚεφαλήςΤα δείγματα που περιγράφονται εδώ προέρχονται από το πολύ ενημερωτικό έργο “Πρόληψη τριχόπτωσης μέσω φυσικών θεραπειών” του Peters et al. Αυτό το βιβλίο παρέχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με αυτό το θέμα και μπορεί να αγοραστεί εύκολα μέσω του Amazon ή άλλων καλών βιβλιοπωλών.

Rosemary Solution – αυτό το βότανο καλλιεργείται συχνά σε φυτικά κείμενα για την ικανότητά του να καθαρίσει το τριχωτό της κεφαλής και να τονώσει τη ρίζα της τρίχας. Εδώ είναι μια συνταγή που χαρακτηρίζει το δεντρολίβανο ως βασικό συστατικό του.
Συνταγή: βράζετε δεντρολίβανο, φασκόμηλο, φύλλα ροδάκινου, τσουκνίδα και κολλιτσίδα στο νερό. Στέλεχος και χρήση για να πλένουν τα μαλλιά καθημερινά.

Apple Cider Ξύδι – αυτό αναφέρεται συχνά στις λαϊκές θεραπείες για την τριχόπτωση. Πιστεύεται ότι έχει επίδραση ομαλοποίησης στους πετρελαιοφόρους αδένες του τριχωτού της κεφαλής και έχει ισχυρό καθαριστικό αποτέλεσμα.
Μέθοδος: Τρίψτε τα μαλλιά σε τμήματα. Εφαρμόστε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη μήλου κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής με μια βρεγμένη μπαμπού. Αφήστε το μεταξύ 15 λεπτών και 3 ωρών πριν το σαμπουάν.

Αιθέρια Έλαια – τα αιθέρια έλαια που αποστάζονται από τα φυτά έχουν αναγνωριστεί από καιρό για την ικανότητά τους να βελτιώνουν την κυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής και να ενθαρρύνουν την παραγωγή κυττάρων Μεταξύ των πιο χρήσιμων είναι το κέδρο, το φασκόμηλο, ο ευκάλυπτος, η λεβάντα και το δενδρολίβανο.
Μέθοδος: ανακατέψτε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου με μία ουγγιά φορέα (jojoba ή ελαιόλαδο). Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν από το σαμπουάν.

Cayenne Pepper Hair Tonic – η ικανότητα αυτού του βοτάνου να ερεθίζει το δέρμα, να αυξάνει τη ροή του αίματος και να διεγείρει την κυτταρική διαίρεση είναι γνωστή.
Συνταγή: ανακατεύουμε τέσσερις ουγγιές πιπέρι καγιέν με μια πίντα εκατό βότκα proof ή καθαρή αλκοόλη αραιωμένη με 20 τοις εκατό αποσταγμένο νερό. Αφήστε το να παραμείνει για δύο εβδομάδες, ανακινώντας το μείγμα μία φορά την ημέρα. Στέλεχος διαμέσου αρκετών στρώσεων λεπτού υφάσματος μέχρι το μείγμα να είναι απαλλαγμένο από πιπέρι. Μία ή δύο φορές την ημέρα, τρίψτε μια μικρή ποσότητα στις περιοχές αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής.