Οι Βασικότεροι Λόγοι Για Τους Οποίους Χάνετε τα Μαλλιά Σας

Ο φυσιολογικός κύκλος της ανάπτυξης και της απώλειας των μαλλιών σημαίνει ότι κάποια στιγμή στη ζωή κάθε ατόμου θα εμφανιστεί τριχόπτωση.

Χάνετε τα Μαλλιά Σας

Λέγεται ότι σε κάθε δεδομένη χρονική περίοδο, περίπου το 10% των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής μας βρίσκεται σε φάση ηρεμίας, η οποία αποβάλλεται μετά από μερικούς μήνες, δίνοντας τη θέση της σε νέα τριχοφυΐα.

Αυτή η φάση ανάπτυξης διαρκεί για 2 έως 6 χρόνια, όταν κάθε τρίχα μεγαλώνει περίπου 1 εκατοστό ανά μήνα. Ως εκ τούτου, σχεδόν το 90 τοις εκατό των μαλλιών αναπτύσσεται ανά πάσα στιγμή. Η τακτική αποβολή των μαλλιών αποτελεί μέρος αυτού του κύκλου- ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι παρουσιάζουν υπερβολική τριχόπτωση.

Η Υπερβολική Τριχόπτωση Αποτελεί Αιτία Ανησυχίας

Ένας αριθμός λόγων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική τριχόπτωση.

 • Οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια, μυκητιασικές λοιμώξεις ή χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να είναι σημαντικοί λόγοι.
 • Ορμονικά προβλήματα, όπως ο υπο- ή υπερθυρεοειδισμός ή η ανισορροπία των ανδρικών (ανδρογόνα) ή γυναικείων (οιστρογόνα) ορμονών οδηγεί σε τριχόπτωση. Η τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη είναι επίσης συχνή, καθώς η ορμονική ανισορροπία εμφανίζεται και αυτή τη στιγμή.
 • Τα φάρμακα για παθήσεις όπως ο διαβήτης, η χημειοθεραπεία, ο λύκος, η ουρική αρθρίτιδα, η πήξη του αίματος, η αντισύλληψη και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν τριχόπτωση.
 • Η ακατάλληλη φροντίδα των μαλλιών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών ή το στέγνωμα με πιστολάκι για το styling των μαλλιών οδηγεί σε τριχόπτωση, καθώς τραυματίζει το τριχωτό της κεφαλής, οδηγώντας μερικές φορές σε μόνιμη βλάβη.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης και έχει αποκτήσει δημοτικότητα με τα χρόνια. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση αυτής της μεθόδου, όπως αποτρίχωση χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες, αλλά υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα που περιλαμβάνουν την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Η Κοινή Φαλάκρα Αναφέρεται Συνήθως Στην Ανδρική Φαλάκρα

Είναι ο πιο κοινός τύπος κληρονομικού χαρακτηριστικού τριχόπτωσης στους άνδρες, όπου η τριχόπτωση συνήθως οδηγεί σε μια υποχωρούσα γραμμή μαλλιών και φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού. Η γυναικεία φαλάκρα στις γυναίκες οδηγεί σε αραίωση των μαλλιών σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον ακριβή λόγο της τριχόπτωσής σας.

 • Ελέγξτε πρώτα τη διατροφή σας.
 • Αλλάξτε σε μια υγιεινή διατροφή με φρούτα, πράσινα λαχανικά και φυτικές ίνες που πρέπει να ξεπλένονται με τουλάχιστον 2 λίτρα νερό κάθε μέρα.
 • Περιορίστε τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα.
 • Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα περιποίησης των μαλλιών με θεραπεία με ζεστό λάδι, μασάζ, περιποίηση και λούσιμο σε τακτική βάση.
 • Αν είστε γυναίκα, ελέγξτε την κανονικότητα του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, την κατάσταση της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση είναι να μάθετε τις αιτίες, να αναζητήσετε τη σωστή θεραπεία, στη συνέχεια να αποφασίσετε τι θέλετε να πράξετε και να το εφαρμόσετε. Θα πρέπει επίσης να λάβει κανείς μέτρα για να αποτρέψει την επανεμφάνιση της τριχόπτωσης στο μέλλον.

Ποιοι Είναι Οι Διαφορετικοί Τύποι Θεραπειών;

 1. Η πιο δημοφιλής θεραπεία για την τριχόπτωση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτή είναι μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει τη μετακίνηση μιας ωοθυλακικής μονάδας από το ένα μέρος του τριχωτού της κεφαλής στο άλλο. Οι μεταμοσχευμένες τρίχες μεγαλώνουν και δημιουργούν μια φυσική εμφάνιση.
 2. Ένας άλλος τύπος θεραπείας για την τριχόπτωση είναι η Μινοξιδίλη, η οποία μπορεί να βρεθεί σε πολλά προϊόντα χωρίς συνταγή, όπως το Rogaine και το Regaine. Αυτό το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ, ή μπορεί να ληφθεί από το στόμα ως χάπι. Οι γυναίκες που είναι έγκυες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν
 3. Υπάρχουν πολλές θεραπείες της Αγιουρβέδα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην πρόληψη και τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Μερικά περιλαμβάνουν χέννα, λάδι argan, εκχύλισμα δεντρολίβανου και χυμό αλόης βέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φυτικά διαλύματα ως μέρος της τακτικής διατροφής σας για πρόληψη ή ως θεραπεία όταν το χρειάζεστε.