Γιατί Oι Άνθρωποι Χάνουν Τα Μαλλιά Τους

xanoun-ta-malliaΔεν τελειώνετε συνήθως τη ζωή με το ίδιο μάτσο μαλλιών με την οποία γεννήσατε. Σε αντίθεση με τα μάτια ή τη μύτη, τα μαλλιά σας συνεχίζουν να αναγεννούνται, να ρίχνουν και καλλιέργεια.

Καθώς μεγαλώνετε, αρχίζετε να έχετε τριχόπτωση. Αυτό η φυσική διαδικασία γήρανσης αρχίζει όταν γυρίσετε 50. Ωστόσο, για ορισμένους ανθρώπους η διαδικασία ξεκινά πολύ νωρίτερα. Αυτό Το άρθρο εξετάζει τις διάφορες αιτίες της τριχόπτωσης στους άνδρες και τους άνδρες γυναίκες.

# 1 Άγχος και τρόπος ζωής

Ο γρήγορος και βιαστικός τρόπος ζωής του σήμερα κάνει πολλά συμβιβασμούς στη διατροφή σας. Συναισθηματικές αναταραχές μπορεί να προκαλέσουν – επιπλοκές της υγείας που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην την ποιότητα των μαλλιών σας. Η έλλειψη καθαριότητας του τριχωτού και του τριχωτού της κεφαλής τα υπερβολικά προβλήματα πιτυρίδας μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

# 2 Ορμονικές ανισορροπίες

Η ανάπτυξη και η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από ορμόνες όπως ο θυρεοειδής και τους αδένες της υπόφυσης. Οποιαδήποτε διαταραχή σε αυτούς τους αδένες μπορεί προκαλούν απώλεια μαλλιών. Η υπερβολική παρουσία ενός συστατικού του η αρσενική ορμόνη – DHT μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Αυτό είναι ένα γενετική προδιάθεση.

# 3 Γενετικοί παράγοντες

Οι κληρονομικές αιτίες της απώλειας τρίχας επηρεάζουν το άτυχο που έχουν ένα οικογενειακό ιστορικό πρόωρου φαλάκρα. Στους άνδρες, ονομάζεται Άνδρας φαλάκρας μοτίβο, στην οποία η τρίχα αρχίζει να υποχωρεί πρώτα στους ναούς σε κλασικό σχήμα «Μ». Στις γυναίκες, αυτό ονομάζεται φαλάκρα θηλυκών μοτίβων. Αυτό είναι λιγότερο κοινό. Το ξεκινάει από την ηλικία των 30 ετών και χαρακτηρίζεται από γενική αραίωση τρίχινος.

xanoun-ta-mallia# 4 Παρενέργειες

Ορισμένα φάρμακα που λαμβάνονται για άλλους σκοπούς μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών ως παρενέργεια. Το παρακάτω είναι μια πιθανή λίστα φάρμακα και φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

  • Χορήγηση φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης Έντονα φάρμακα
  • Αντιπηκτικά
  • Πράκτορες για ουρική αρθρίτιδα
  • Φάρμακα που προέρχονται από τη βιταμίνη Α
  • Αντιεπιληπτικά φάρμακα που ελήφθησαν για επιληψία Αντικαταθλιπτικά
  • Διαλυτικά αίματος
  • Αναβολικά στεροειδή
  • Χημειοθεραπεία Ναρκωτικά

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα κάτω από αυτές τις κατηγορίες έχουν απώλεια τρίχας ως παρενέργεια. Αυτό πρέπει να ελεγχθεί με το γιατρό.

# 5 Άλλοι παράγοντες

Διεξάγονται συνεχείς έρευνες σχετικά με τις αιτίες και λύσεις για την τριχόπτωση. Πρόσφατα, Ιάπωνες επιστήμονες συμπεραίνει από μελέτες ότι το υπερβολικό σμήγμα θα μπορούσε να φράξει το ρίζες τρίχας και να προκαλέσει τριχόπτωση. Μια υπερβολική πρόσληψη κάποιων τα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α και Ε μπορούν πραγματικά να προωθήσουν απώλεια μαλλιών.

Δεν υπάρχει έλλειψη λύσεων, συνταγών και διαθέσιμες θεραπείες για την τριχόπτωση. Κάθε φορά σε μια στιγμή, ένα νέο φάρμακο «θαύμα» θα εισέλθει στην αγορά.

Δεν κάθε λύση θα θεραπεύσει την τριχόπτωση. Το σωστό η διάγνωση πρέπει να γίνει πριν αποφασιστεί μια πορεία δράση για την τριχόπτωση.